Sagt om Anita

Anita är en ung modigt tänkande kvinna som tror på att vi tillsammans kan bygga ett samhälle där jämställdhet och rättvisa råder. Anita är en ärlig person som både kan inspirera, samarbeta och realisera sina visioner. Anita behövs i riksdagen!

Kerstin Ilander, Fullmäktigeledamot i Raseborg

Anita är väl insatt och engagerad i stadsstyrelsens arbete samt bidrar till presidiearbetet på ett mycket viktigt sätt.

Anders Walls, Stadsstyrelseordförande i Raseborg

Jag lärde känna Anita via vår gemensamma friidrottshobby för mer än tio år sedan. Det finns många superlativ jag skulle vilja använda för att beskriva henne, men har här valt ut några saker som enligt mig beskriver Anita bäst. Hon är en av de mest ambitiösa men samtidigt mest omtänksamma personerna jag känner. Hon är en mästare på att lyssna och är genuint intresserad av de personer hon möter. Framför allt är Anitas positiva attityd till livet något verkligt beundransvärt!

Emelie Rancken, Friidrottskompis

Jag imponeras alltid av Anitas passion och drivkraft. Anita besitter sakkunskap och har en klar vision om ett välmående samhälle med hög sysselsättning, just vad Finland behöver.

Christoffer Ingo, Förbundsordförande för Svensk Ungdom

Anita är den coolaste personen jag känner. Hon har aldrig varit rädd för att ta sig an nya utmaningar och har en tendens att alltid få saker att hända.

Frida Sevón, Barndomsvän

Jag har arbetat med Anita i flera år och kan säga att hon är en av de absolut smartaste personerna jag känner. Snabb på att greppa helheter, analysera och sedan redo att fatta beslut. Därtill är hon alltid väl förberedd och påläst. Vi behöver personer som Anita i riksdagen!

Filip Björklöf, Gruppordförande för SFP-gruppen i Raseborg och stadsstyrelsemedlem

Anita är en underbar vän med många bra egenskaper. För att nämna några av dessa så är hon alltid glad, utåtriktad och vill alla sina medmänniskor väl. Så länge jag har känt Anita har hon alltid varit flitig, ambitiös och jobbat för ett bättre samhälle.

Filip Söderlund, Ekonomistuderande och vän sedan högstadieåldern

Vikarierade ibland i de högre klasserna i lågstadiet i Seminarieskolan. Kommer väl ihåg Anita som en pigg, intresserad och intelligent elev. Vissa elever glömmer man inte, Anita hör definitivt till dem! Och ännu som vuxen är hon lika pigg, intresserad och intelligent!

Isa Forsbäck, Pensionerad klasslärare

Anita är målmedveten, hon har ända sedan lågstadiet vetat vart hon vill nå. Hon är en stark kvinna och tror på sig själv.

Amanda Ekström, Barndomsvän

Anita i ett nötskal: positiv och stresstålig, håller det hon lovat, jämställdhet och välmående är viktigt, ärlighet och öppna diskussioner är hennes motto, pålitlig och ärlig.

Ami Johansson, Företagare och varit Anitas chef i snart tio år

Jag har haft förmånen att som lärare följa med Anita på nära håll under fem års tid (högstadiet/gymnasiet). Hon är en nyfiken, vetgirig och tänkande tuff ung dam, som vet var hon står och som vet vad hon vill. Jag har alltid varit imponerad av hennes kunskapsbas och hennes fräscha och vinnande debattförmåga. Just sådana här ungdomar behövs i politiken – orädda och ifrågasättande, som man inte sätter på plats i första taget.

Sture Lindholm, lärare och historiker

Anita är en ambitiös och målmedveten ung dam med hjärtat på rätt ställe. Jag har haft fördelen att samarbeta med Anita i många sammanhang, bland annat i Juristklubben Codex r.f:s styrelse. Anita är initiativrik och strävar alltid till att fatta förståndiga och välgrundade beslut. Jämställdhet och rättvisa är ledstjärnor i Anitas arbete.

Karin Cederlöf, Ordförande för Juristklubbben Codex rf. År 2016

Sedan juni 2017 har Anita varit min kollega i Raseborgs stadsfullmäktige. Under den tiden har det blivit väldigt tydligt att Anita är en enastående politiker. Anita är pålitlig, kunnig och driven. Det hon inte vet tar hon reda på och hon är mån om att öppet informera om hur hon resonerar då beslut ska fattas. Medmänskliga värderingar och optimism kännetecknar Anita som inte bara är en duktig politiker utan också är en varm person med hjärtat på rätt ställe.

Sandra Ahtola, Fullmäktigeledamot i Raseborg från Karis

A – Aktiv
N – Noggrann
I – Initiativtagande
T – Trovärdig
A – Ansvarsfull
Därtill är Anita en social ung dam lätt att bli bekant med. Hon är ej heller rädd att ta i svåra ärenden och föra dem vidare. SFP har i detta val igen flera fina och kunniga kandidater.

Ann-Britt Lindgren, SFP i Karis