Om Anita

Vem är Anita Westerholm?

Jag heter Anita Westerholm och är kandidat i riksdagsvalet våren 2019. Jag är en hängiven, positiv och tålmodig juridik- och ekonomistuderande som gärna tar ansvar och vill vara med och föra Finland framåt.

Jag är född och uppvuxen i Ekenäs, Raseborg. Våren 2014 skrev jag studenten från Ekenäs gymnasium och inledde samma år mina juridikstudier vid juridiska fakulteten i Helsingfors. Hösten 2015 påbörjade jag mina ekonomistudier vid Hanken svenska handelshögskolan.

Idag är jag en flitig användare av VR och kustbanan då jag sedan våren 2017 är stadsfullmäktigeledamot och stadsstyrelsens andra vice ordförande i Raseborg och således tillbringar mycket tid i Raseborg men samtidigt ser till att mina studier i Helsingfors framskrider. Min vardag innehåller förutom politik och studier tid med mina nära och kära samt motion i form av promenader och gymträning.

Mitt intresse för att påverka min omgivning till det bättre föddes i tidig ålder, så långt bak jag kan minnas har jag alltid valt att påverka och föra fram min åsikt. Jag tror på att vi kan förändra vår omgivning genom att målmedvetet engagera oss.

Jag kandiderar i vårens riksdagsval för att det i riksdagen behövs personer med sunda värderingar, stort kunskapsintresse, stark samarbetsvilja och entusiasm. Jag tror på att goda beslut fattas baserat på fakta och genom gott samarbete, ärliga och öppna diskussioner samt modigt tänkande. Viktiga ledord för mig är välmående, jämställdhet, jämlikhet, trygghet, delaktighet och rättvisa.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta mig med frågor eller om du vill dela dina tankar och idéer med mig!

Varma hälsningar,
Anita