Om Anita

Vem är Anita Westerholm?

Jag heter Anita Westerholm och kandiderar i kommunalvalet 2021. Jag är en hängiven, positiv och tålmodig juridik- och ekonomistuderande som gärna tar ansvar och vill vara med och föra Raseborg framåt. Jag är född och uppvuxen i Ekenäs, Raseborg. Våren 2014 skrev jag studenten från Ekenäs gymnasium och inledde samma år mina juridikstudier vid juridiska fakulteten i Helsingfors. Hösten 2015 påbörjade jag mina ekonomistudier vid Hanken svenska handelshögskolan.

År 2017 var jag äntligen tillräckligt gammal för att kandidera i kommunalvalet. Att få en annan människas förtroende att besluta om det som rör kommuninvånarnas vardag är oerhört fint och jag är mycket tacksam över att jag i förra kommunalvalet fick förtroendet och blev invald till stadsfullmäktige. Nu ber jag åter om förtroendet.

Jag kandiderar i sommarens val för att jag vill fortsätta arbetet för vårt härliga Raseborg. Jag vill vara med och skapa en mer livskraftigt hemkommun, ett Raseborg vi invånarna – du och jag – trivs och mår bra i, ekonomin är i balans och hit företagare och besökare vill komma. I Raseborg ska vi våga vara innovativa och vi ska vara en föregångare då det kommer till jämställdhets- och hållbarhetsfrågor.

Mitt intresse för att påverka min omgivning till det bättre föddes i tidig ålder, så långt bak jag kan minnas har jag alltid valt att påverka och föra fram min åsikt. Jag tror på att vi kan förändra vår omgivning genom att målmedvetet engagera oss.

Idag vet jag ännu bättre än förra gången att det har skillnad vem som är beslutsfattare och jag vet att de värderingar, erfarenheter och tankar jag har behövs i beslutsfattandet. Jag tror på att goda beslut fattas baserat på fakta och genom gott samarbete, ärliga och öppna diskussioner samt modigt tänkande. Viktiga ledord för mig är välmående, jämställdhet, jämlikhet, trygghet, delaktighet och rättvisa.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta mig med frågor eller om du vill dela dina tankar och idéer med mig!

Varma hälsningar,
Anita