Politiikka

Yhdessä valitsemme tulevaisuuden! Millaisen valitset?

Jotta voimme ehkäistä populismia ja polarisaatiota, tarvitsemme europarlamentissa poliitikkoja, jotka selvästi kannattavat rauhaa, vapautta, demokratiaa, oikeusvaltiota, turvallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Olen sellainen poliitikko. Haluan nähdä turvallisen ja tasa-arvoisen EU:n, jossa hyödynnetään mahdollisuuksia ja jossa rajan ylittäviä uhkia torjutaan yhdessä. Nyt tarvitsemme pitkäjänteisyyttä ja vastuunottoa.

Tunnen vahvaa paloa yhteiskunnan rakentamiseen. Haluan luoda valoisamman tulevaisuuden tuleville sukupolville. Haluan, että epäoikeudenmukaisesta saataisiin oikeudenmukaista, turvattomasta turvallista ja pahoinvoinnista päästäisiin hyvinvointiin.

Teen sinnikkäästi töitä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän tulevaisuuden puolesta. On selvää, että emme voi elää yli taloudellisia ja ekologisia voimavarojamme. Ilmastonmuutosta on torjuttava ja julkisen talouden tulojen ja menojen on oltava tasapainossa. Kaikki muu on epäoikeudenmukaista tulevia sukupolvia ajatellen. Päätöksenteon tulee olla kauaskantoista.

Yhdessä demokratian ja turvallisuuden puolesta

Minulle demokratia, vapaus ja oikeudenmukaisuus ovat hyvin tärkeitä. Venäjän brutaali ja provosoimaton hyökkäys Ukrainaa vastaan on muistuttanut meitä kaikkia vapauden merkityksestä. Vapaus on tärkeintä mitä meillä on. Mutta sitä ei voi pitää itsestään selvyytenä, vaan demokratiaa, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota on jatkuvasti puolustettava.

EU alkoi yhteisenä rauhanprojektina. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman esitti 9. toukokuuta 1950 Euroopan hiili- ja teräsyhteisön perustamista. Hiili- ja terästuotannon yhdistäminen tulisi aloitteen mukaan tekemään Ranskan ja Saksan välisen sodan ”ei vain vaikeaksi kuvitella, vaan myös käytännössä mahdottomaksi”.

Tällä hetkellä myös Euroopassa käydään sotaa ja vallitseva turvallisuuspoliittinen tilanne on hyvin vakava. Työ rauhan, vakauden ja turvallisuuden puolesta on jatkuttava. EU:n tulee seistä vakaana Ukrainan tukena ja Venäjään kohdistuvien pakotteiden on jatkuttava ja vahvistettava.

EU:n laajentuminen on nykyään suurelta osin turvallisuus- ja geopolittiinen kysymys. Meidän pitäisi toivottaa uudet maat, jotka noudattavat jäsenyysvaatimuksia, tervetulleiksi unioniin. Laajentumisen tulee tapahtua tavoitteellisesti ja hallitusti. Tähän tähtäävien prosessien on lähdettävä liikkeelle ja edettävä, mutta tämä ei saa tapahtua liian nopeasti.

Sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä tulevaisuus

Haluan nähdä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän tulevaisuuden. On itsestään selvää, ettemme voi elää yli taloudellisia ja ekologisia voimavarojamme. Vakavimpiin ongelmiimme kuuluvat ilmastonmuutos, biologisen monimuotoisuuden menetys sekä luonnonvarojen ylikuluttaminen. Meidän on toimittava, ja oikea aika siihen on nyt. EU:n päästötavoitteena vuodelle 2030 on päästöjen alentaminen 55 prosentilla verrattuna vuoteen 1990. EU:lla on oltava kunnianhimoiset tavoitteet ja heti seuraavan toimikauden alussa päästötavoitteet vuosille 2040 ja 2050 on kehitettävä. Vihreää siirtymää on nähtävä mahdollisuutena. 

Suomen hyöty EU:n jäsenyydestä on kiistämätön. EU on erittäin tärkeä pienelle vientivetoiselle maalle kuten Suomelle. EU:ssa on panostettava kasvuun ja EU:n sisäistä markkinaa on tehostettava. Valtakunnallisiin yritystukiin liittyvää lainsäädäntöä on muutettava siten, että se on selkeää ja oikeudenmukaista. Määräykset valtionavustuksista pitää muuttaa oikeudenmukaisiksi niin, ettei ne voi vääristää markkinoita. 

Sosiaalisesti kestävä Eurooppa vaatii entistä voimakkaampia toimia muun muassa tasa-arvon puolesta. Jos jatkamme nykyiseen tahtiin, maailmanlaajuisen tasa-arvon saavuttaminen kestää 284 vuotta – eli vuoteen 2308, YK:n raportin mukaan. Nyt taistelu naisten tasa-arvoisista oikeuksista on nostettava uudelle tasolle, ja siinä EU:lla on tärkeä tehtävä. Meidän on varmistettava että tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta ja hyväksikäyttö lopetetaan. Kaikkien itsemäärääminen omasta kehostaan on kunnioitettava.

EU vaikuttaa sinun ja minun arkipäivään – muista äänestää!

EU-päätökset vaikuttavat sinun ja minun arkipäivään. Merkittävä osa suomalaisesta lainsäädännöstä tulee EU:sta. Europarlamentissa vallitsevat tavat vaikuttavat yhteiskuntaamme, sekä kansainvälisesti että kansallisesti. Tuoreesta kartoituksesta käy ilmi, että noin 45 % kunnanhallitusten aiheista on suora tai epäsuora yhteys EU:n säädöksiin.

Nyt meidän on otettava kantaa avoimen, turvallisen ja kestävän Euroopan puolesta. 

Jos mietit, mitä ajattelen sinulle tärkeistä kysymyksistä, voit aina ottaa yhteyttä minuun.