Anita

Kuka Anita Westerholm on?

Nimeni on Anita Westerholm ja olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2023. Olen tuleva juristi kotoisin Raaseporista, Tammisaaresta. Toimin Raaseporin kaupunginhallituksen pj:nä ja kaupunginvaltuutettuna. Olen aluevaltuutettu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ja RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja. Päivätyönä olen oikeusministeri Henrikssonin erityisavustaja.

Olen innokas, positiivinen ja kärsivällinen. Otan mielellään vastuuta ja haluan olla mukana viemässä Suomea eteenpäin. Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2014 Ekenäs Gymnasiumista ja aloitin samana vuonna opiskeluni oikeustieteellisessä tiedekunnassa Helsingissä. Syksyllä 2015 aloitin kauppatieteiden opiskelut Hanken Svenska Handelshögskolanissa. Vuonna 2017 olin vihdoin riittävän vanha ollakseni ehdolla kuntavaaleissa. On aivan erityisen hienoa saada muiden ihmisten luottamus päättää asioista, jotka koskevat kuntalaisten arkea.

Olen ehdolla vaaleissa koska haluan, että epäoikeudenmukaisesta saataisiin oikeudenmukaista, että turvattomasta turvallista ja että pahoinvoinnista päästäisiin hyvinvointiin. Haluan nähdä hyvinvoivan, kestävän ja tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa jokainen ihminen voi tuntea osallisuutta, arvokkuutta ja turvallisuutta. Haluan luoda merkityksellisen ja turvallisen arjen niin nuorelle kuin iäkkäämmälle. Teen töitä sosiaalisesti, taloudellisesti & ekologisesti kestävän tulevaisuuden eteen. Kaikki muu on epäoikeudenmukaista tulevia sukupolvia ajatellen. Päätöksenteon tulee olla kauaskantoista.

Kiinnostuin jo hyvin nuorena siitä, miten itse voisin vaikuttaa ympäristööni ja tehdä siitä paremman. Niin kauan kuin voin muistaa, olen aina halunnut vaikuttaa ja tuoda oman mielipiteeni esille. Uskon siihen, että määrätietoisella osallistumisellamme voimme muuttaa ympäristöämme.

Tällä kertaa tiedän vielä edellistä kertaa paremmin, että sillä on väliä, ketkä ovat kaupungissa päättäjinä. Tiedän myös, että arvoilleni, kokemukselleni ja ajatuksilleni on tarvetta kaupunkimme päätöksenteossa. Olen sitä mieltä, että hyvät päätökset perustuvat hyvään yhteistyöhön, rehellisiin ja avoimiin keskusteluihin sekä rohkeaan ajatteluun. Minun keskeiset iskulauseet ovat hyvinvointi, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, turvallisuus, osallistuminen ja oikeudenmukaisuus.

Olet sydämellisesti tervetullut ottamaan minuun yhteyttä jos sinulla on kysymyksiä tai jos haluat jakaa omia ajatuksia ja mielipiteitä.

Ystävällisin terveisin,

Anita